Diagnostika rizika porúch čítania a písania

Aj v tomto školskom roku realizujeme individuálnu skríningovú činnosť v nultých a prvých ročníkoch ZŠ so zameraním na podchytenie a prevenciu špecifických porúch učenia a reči. Cieľom včasného skríningu rizík porúch učenia je odhaliť možné problémy v jednotlivých predpokladoch pre čítanie a písanie, a následne zvoliť správne pedagogické vedenie, príp. podporné a stimulačné programy. Okrem individuálneho poradenstva pre rodičov a učiteľov ako správne so žiakom pracovať, naďalej ponúkame individuálne reedukačné cvičenia zamerané na tréning oslabených oblastí. Významné pokroky sme zaznamenali u žiakov aj vďaka osvedčenému reedukačnému a stimulačnému programu Eľkonin, ako aj vďaka metóde splývavého čítania.

Včasným odhalením problémov v čítaní a písaní môžeme prispieť k minimalizácii vyučovacích ťažkostí u žiakov. Umožní nám to cielene sa zamerať na ich špecifické potreby a tým zároveň predídeme traumatizácii, frustrácii a školským neúspechom žiakov. Realizácia diagnostiky prebieha v priestoroch ZŠ počas vyučovania, individuálne so žiakom (20 minút 1 žiak), následne individuálna interpretácia výsledkov zákonným zástupcom príp. triednemu učiteľovi v priestoroch ZŠ v poobedňajších hodinách. Ak Vás naša ponuka zaujala, stačí vypísanú a podpísanú žiadosť za každého žiaka poslať najlepšie do konca septembra. (vzor žiadosti nájdete na našom webe v zložke Dokumenty – Tlačivá).

Na Vašich rodičovských združeniach je možná účasť našich pracovníkov, ktorí rodičom bližšie vysvetlia, prečo je dobré, aby ich dieťa absolvovalo Test rizika porúch čítania a písania.

V prípade akýchkoľvek otázok nás neváhajte kontaktovať emailom: centrumtvrdosin@centrumtvrdosin.sk, osobným stretnutím, príp. telefonicky na tel. č. 043/5391160 alebo 0911 539 116.
Radi a ochotne Vám poradíme a pomôžeme.

Zároveň Vám chceme popriať úspešný štart do nového školského roka, aby bol ešte úspešnejší a pohodovejší ako bol ten rok predchádzajúci…

Za prejavený záujem ĎAKUJEME a TEŠÍME SA na spoluprácu s Vami 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Fill out this field
Fill out this field
Prosím uveďte správnu/funkčnú e-mailovú adresu.
You need to agree with the terms to proceed